Ikea Slimme Verlichting

Eén van de eerste slimme gadgets in mijn huis was slimme verlichting. Het leek mij vooral ideaal om via mijn smartphone de verlichting in huis te kunnen regelen. Ik heb 2 systemen voor slimme verlichting met elkaar vergeleken, namelijk Ikea TRÅDFRI em Philips HUE. Toen ik een keer bij Ikea was, heb ik uiteindelijk gekozen voor hun systeem, omdat het in de winkel alweer uitgebreider was dan ik had gelezen.

Mijn Ikea slimme verlichting:

  • TRÅDFRI Verbindingshub: verbonden met de router
  • TRÅDFRI Afstandsbediening
  • TRÅDFRI led-lamp kleur
  • TRÅDFRI led-lamp warm-koud licht

Voor mij was Ikea slimme verlichting op dat moment ruim voldoende. Ik heb de app van Ikea gedownload, maar eigenlijk gebruik ik altijd de Apple Homekit als ik iets wil aanpassen in de verlichting. Inmiddels heb ik schema’s gemaakt wanneer de lampen aan- en uitgaan en kan ik makkelijk de kleur van de lampen aanpassen, alles via de app. Echt een stukje smart home als je het mij vraagt.

Voordelen van de Ikea slimme verlichting

  • Goedkoper dan Philips Hue
  • Werkt met Apple Homekit
  • Werkt met Google Home
  • Eenvoudig aan te sluiten
  • Kan gekoppeld worden met Philips Hue systeem
  • Niet alleen warm-koud licht, maar ook lampen in vele kleuren

Volgende stappen zijn het introduceren van de slimme verlichting op de slaapkamers.

Geef een reactie