Wat is Google Home?

Wat is Google Home?

Google Home is op 24 oktober 2018 officieel in Nederland geïntroduceerd. Toch zijn er ook nog altijd mensen die niet precies weten wat dit nu eigenlijk is en zich afvragen: wat is Google Home? Simpel gezegd is dit een speaker met een microfoon waarmee je met behulp van stemcommando’s allerlei taken kan laten vervullen of vragen kunt stellen. Dit kan je ook nog eens gewoon in het Nederlands doen.

Het is dan ook wel van belang om te weten hoe dit werkt en hoe je de connecties maakt. De volgende informatie is in ieder geval van belang.

Wat is Google Home precies?

Google Home is een zogenaamde smart speaker die je in je huis kunt plaatsen en bijvoorbeeld verbinden met je iPhone, iPad of andere smart producten. Door OK Google of Hey Google te zeggen kan de speaker geactiveerd worden. Vervolgens kan je een vraag stellen. Hier krijg je dan antwoord op van Google Assistent. Of je vraagt bijvoorbeeld om een muzieknummer af te spelen, of de temperatuur in huis te verhogen of het licht te dimmen. Dan wordt dit direct ook verzorgd door het systeem.

Commando’s in het Nederlands

Google Home is sinds kort pas echt officieel in Nederland verkrijgbaar. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om met je Google Home te communiceren. Voorheen moesten liefhebbers de speaker vanuit het buitenland importeren. Dit is nu niet meer nodig. Wat helemaal een voordeel is, is dat de commando’s die je aan het systeem geeft gewoon in het Nederlands gegeven kunnen worden. Google Assistent kan hier goed mee omgaan en kan dan zorgen dat de vraag die je hebt van een goed antwoord wordt voorzien. Alle Google Home varianten zijn inmiddels te krijgen in Nederland.

Welke variant kies je?

Wanneer je voor Google Home kiest, dan is het belangrijk om te bepalen welke je wilt. Je hebt de standaardvariant, die eigenlijk gewoon alles kan. Dan heb je de Home Mini, een variant in een iets afgeslankte vorm. Daarnaast is er de Home Max, met alles erop en eraan. Het verschil zit grotendeels in het design van de verschillende varianten. Dus kan het ook belangrijk zijn om te kijken welke nu eigenlijk het beste past bij jouw inrichting en welke producten je er allemaal aan wilt koppelen.

In je smart home is een smart speaker onmisbaar. Google Home is hiervoor een uitstekend, en vooral ook betaalbaar apparaat.

Geef een reactie